Alles van De Heuvelrug
Bekijk de agenda
< september 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
 
1
2
36
3
4
5
6
7
8
9
37
10
11
12
13
14
15
16
38
17
18
19
20
21
22
23
39
24
25
26
27
28
29
30

Nieuw in Zeist: tweedelijns kliniek voor huisdieren VetCZ

Nieuw in Zeist: tweedelijns kliniek voor huisdieren VetCZ
Geplaatst 20 mei 2016

Zeist.online - Goed nieuws voor dierenliefhebbers, dierenartsen en natuurlijk voor huisdieren in Zeist en omgeving. Deze week is het Veterinair Centrum Zeist opengegaan, een kliniek waar tweedelijns zorg wordt verleend.

De lieve labrador Bella vindt het wel gezellig, bij orthopedisch dierenarts Monique Schwencke op de onderzoekstafel. Monique heeft ook ruime ervaring met werkhonden en keuringen.


Als uw hond of kat door de dierenarts voor een ingewikkelde operatie wordt doorgestuurd, kunt u voortaan ook in Zeist terecht, bij Monique Schwencke en haar collega's.

Terwijl de assistente de eerste operaties in de agenda zet, doen de aannemers de laatste klussen. Dierenarts Monique Schwencke is blij dat ze binnenkort al haar aandacht kan besteden aan haar werk.

Droombaan

Als meisje van 14 wist ze het al zeker: later zou ze met dieren werken. Ze vond een baantje bij een dierenartsenpraktijk waar ze begon met schoonmaken en honden uitlaten en al snel als volwaardig assistente werkte in de vrije uren. De interesse in de chirurgie en de orthopedie was er toen al. Na de middelbare school studeerde ze voor dierenarts. Na de studie diergeneeskunde heeft Monique 4 jaar op de faculteit diergeneeskunde gewerkt om zich verder te bekwamen in de orthopedie en de chirurgie. De jaren daarna werkte ze in verschillende praktijken.

Velserbroek of Voorburg
De laatste 2 jaar verrichtte ze als freelancer chirurgische ingrepen in klinieken, verspreid in het land.
‘‘In Velserbroek of Voorburg; ik moest altijd hele einden rijden en mijn complete instrumentarium meenemen. En platen en schroeven in alle soorten en maten. Je weet immers van te voren nooit precies wat je gaat doen.''

5 minuten fietsen
Dat gesleep met spullen is verleden tijd nu ze haar eigen kliniek opent. ‘‘Het is nu 5 minuten fietsen in plaats van uren in de auto. Dat geeft meer rust en tijd waardoor ik mijn aandacht volledig kan richten op mijn werk. Het is een droom die uitkomt'', zegt Monique over haar Veterinair Centrum Zeist, afgekort: VetCZ.

Bewegingsapparaat
Monique is vooral gespecialiseerd in het verhelpen van problemen aan het bewegingsapparaat. ‘‘Het is belangrijk dat dát goed functioneert, die benen.''

Tumoren
Honden en katten met gebroken poten, gescheurde kruisbanden maar ook grote tumoren of andere problemen die chirurgisch ingrijpen vragen zijn bij VetCZ aan het juiste adres. Om stress bij honden en katten te voorkomen, beschikt de kliniek over aparte opnameruimtes voor beide diersoorten.

Achter de benzinepomp
Veterinair Centrum Zeist is gevestigd aan de Bergweg 57b, achter de benzinepomp,. De ingang met gratis parkeerruimte ligt aan de Potgieterlaan, tel.030-8201173 of: info@vetcz.nl

 

Waarvoor kunt u nog meer terecht bij VetCZ
Tandheelkundig dierenarts Paul Theuns maakt na afspraak gebruik van Veterinair Centrum Zeist. Op vrijdag is dierkundig echograaf Ines Schellhoff aanwezig.

 


Meer informatie | http://www.veterinaircentrumzeist.nl | Bron: De Nieuwsbode

« terug