Alles van De Heuvelrug
Bekijk de agenda
< september 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
 
1
2
36
3
4
5
6
7
8
9
37
10
11
12
13
14
15
16
38
17
18
19
20
21
22
23
39
24
25
26
27
28
29
30

Verslag Boogie Woogie Festival 2012 Ermelo

Verslag Boogie Woogie Festival 2012 Ermelo
Ermelo Geplaatst 18 maart 2012

Op zaterdagavond 17 maart jl. werd voor de 9e keer het befaamde Boogie Woogie Festival in Ermelo gehouden.
Tekst: Arjan Berends


Het Internationale Boogie Woogie Festival Holland vond plaats in Hotel 'Heerlickheijd van Ermelo'. Het festival behoort tot de grootste drie boogie woogie en blues festivals ter wereld en biedt een avondvullend programma met boogie woogie, blues, jazz en rock 'n roll. Er traden meer dan vijftien topartiesten uit de hele wereld op.

De jonge pianist Lasse Jensen uit Denemarken beet om 20 uur het spits af. De 79 jarige, uit Las Vegas afkomstige, pianist/zanger Leon Blue trad hierna op. Leon gaf een energiek concert weg (zie foto nieuwsstukje), terwijl hij achter de coulissen wel moest worden ondersteund met traplopen.

allesvan,ermelo,putten,boogie,woogie,2012,festival

De uit Parijs afkomstige dansgroep Harlem Hoppers trad, evenals vorig jaar, op. De dansers van de Harlem Hoppers zijn Jelly Germain, Marc Beaujour, Claire Meguerditchian en Caroline Podetti. Het is een lust voor het oog hen te zien dansen en het is een niet te versmaden opluistering van het geheel. De dansers kwamen door de hele avond heen vaker terug. Er was ook nog een surprise-act van een legende uit de VS.

allesvan,ermelo,putten,boogie,woogie,2012,festival                                      allesvan,ermelo,putten,boogie,woogie,2012,festival

De uit Saint Louis afkomstige pianiste Stephanie Trick trad na de tweede pauze eveneens op. Zij is een van de zeer weinige pianisten die de Harlem Stride pianostijl beheerst. Dit is naar verluid een unieke en zeer moeilijk te spelen swing pianostijl. Oogstrelend is het inderdaad om naar haar geoefende vingervlugge vingers te kijken...

allesvan,ermelo,putten,boogie,woogie,2012,festival

Last but not least kwam tegen 1 uur snachts de uit Chicago afkomstige zangeres en blues diva Angela Brown op. Met haar imposante voorkomen en gospelstem maakte zij de avond meer dan goed. Tot dat moment miste er nog een gangmaker van de avond.

allesvan,ermelo,putten,boogie,woogie,2012,festival                                      allesvan,ermelo,putten,boogie,woogie,2012,festival

De artiesten werden als altijd begeleid door de huisband van het festival, de Martijn Schok Boogie & Blues Band. Met onder meer zangeres Greta Holtrop, blues en jazz saxofonist Rinus Groeneveld en gitarist Stephan Jankowski. De band wordt internationaal geroemd en treedt over de gehele wereld op tijdens blues, jazz en boogie woogie festivals.

Opvallend is dat de zaal is uitverkocht, maar dat er bijna geen Ermeloër te vinden is. Bij de 10e editie volgend jaar krijgen zij een herkansing. Er gebeurt echt iets in Ermelo, dat is niet met een pen te beschrijven. Als bedrijf uit Ermelo sponsort Koping Flora de stichting. Komt u volgend jaar ook, of wilt u iets anders voor de organisatie betekenen?


Meer informatie | Boogiefestival | Foto's: Joke Dobbenberg (Alles van Ermelo)

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug